25 november 2013

Demonstratie Speedcarving

Vrijdagochtend is in Buurtpark Molenvliet in Woerden de demonstratie Speedcarving gehouden. Specialist op het gebied van speedcarving Dave liet aan de kinderen van groep 8 van de Constantijnschool zien hoe hij het hout van bomen kan veranderen in (speel)objecten.

Rond 11.00 uur werd iedereen welkom geheten door Wethouder Cor van Tuijl. Het was aan de kinderen van groep 8 van de Constantijnschool de eer om aanwezig te zijn bij de demonstratie. Ook hebben de leerlingen een beeld gekregen van welke speelobjecten er in het ‘speelbos’ komen.

 

Ideeën krijgen vorm

De populieren op het eilandje zijn gekapt omdat deze ziek waren geworden. De gemeente vroeg daarom afgelopen juni om ideeën voor de inrichting van het (zuidelijke) eilandje van het Buurtpark aan te dragen. Hier is massaal op gereageerd. Ideeën krijgen nu vorm en worden uitgevoerd in het kader van het project. ‘Wij werken aan het water in Molenvliet’. De bomen worden op deze locatie hergebruikt dat onderdeel gaat uitmaken van het natuurlijke ‘speelbos.

Speedcarving

Speedcarving is met een kettingzaag en andere elektrische gereedschap uit hout (bomen) bewerkte figuren maken. Dave heeft laten zien vandaag hoe dat in zijn werk gaat. Hij heeft prijzen gewonnen in 2007 als winnaar amateur wedstrijd Fasnacarving. Hij was in 2011 Nederlands kampioen, 2012 winaar Carving cup en in 2013 kreeg Dave de 3e prijs Fasnacarving open wereldkampioenschap Speedcarving.

 

Bron: Woerden.TV