21 januari 2015

Nieuwe wethouder is gestart

Wethouder Tymon de Weger heeft vanmiddag zijn eerste opening als nieuwe wethouder in Woerden verricht. Hij opende de tentoonstelling MoMo de Mol.

Samen met de jongste kleuters van de Wilhelminaschool opende Tymon de Weger vanmiddag de tentoonstelling. Momo de Mol was namelijk per ongeluk in het klaslokaal van de kinderen terecht gekomen. Samen met de wethouder brachten de kleuters de mol terug naar zijn molshoop in NME-Centrum InBredius. Tijdens de opening zongen ze kinderen het lied van MoMo de mol en mochten ze met een echte mijnwerkershelm in het gangenstelsel van de molshoop kijken.

Eenmaal door de tunnel zijn de kinderen ‘onder de grond’ aangekomen. Door het doen van allerlei spelletjes en voel-, ruik- en kijkactiviteiten ontdekken de kinderen van alles over de vriendjes van de mol, ondergrondse gangen, zand en stenen en het mollenleven. Zo kunnen ze een dierendomino leggen, met hun blote handen verschillende soorten grond voelen en MoMo helpen zijn worm te vangen. In de leeshoek kunnen ze met een boekje op een kussen even lekker tot rust komen. Natuurlijk krijgen de kleuters van de Wilhelminaschool na afloop een leuk aandenken mee aan deze tentoonstelling.

Auteur foto: Woerden.tv - Alex de Kuijper

Voor iedereen
De tentoonstelling staat nog tot eind maart in NME-Centrum InBredius. Wie ook mee wil ‘Op reis met MoMo de mol’ kan daarvoor op woensdag- en zondagmiddag tussen 13 en 16 uur terecht (toegang gratis). De tentoonstelling is vooral geschikt voor kinderen van 4 tot 8 jaar en hun (groot)ouders. Alle basisscholen (groep 1 t/m 3) in Woerden hebben een uitnodiging gekregen om onder schooltijd bij MoMo op bezoek te komen.

De opening van de tentoonstelling was de eerste officiële handeling van de nieuwe wethouder van de ChristenUnie in Woerden. Tymon de Weger werd in december 2014 geïnstalleerd als wethouder als vervanger van Cor van Tuijl.

Bron: Woerden.tv