17 september 2013

SGP kiest voor nieuwe lijsttrekker

Op de ledenvergadering van maandag 16 september hebben de leden van de kiesvereniging van de SGP in Woerden de top-5 van de verkiezingen gekozen. Tot lijsttrekker is benoemd Simon Brouwer, het huidige raadslid. De 39 jarige export manager bij een zoetwarenproducent is reeds jarenlang betrokken bij het fractiewerk, en sinds 1,5 jaar raadslid. De huidige fractieassistent Eric de Jonge zal als nummer 2 op de lijst komen. Eric is 41 en werkt als sales en proces architect. Wethouder en jarenlang het boegbeeld van de SGP Cor van Tuijl (56 jaar) zal als beoogd wethouderskandidaat op nummer 3 staan. Op 4 staat Steffan Pak uit Zegveld en op 5 Cornelis Both uit Woerden.

  

   Simon Brouwer                         Eric de Jonge                        Cor van Tuijl

Voorzitter Jan de Wildt: " In november zal op de ledenvergadering het programma en de rest van de lijst gepresenteerd worden. Maar gezien alle voorbereidingen vinden we het als kiesvereniging belangrijk om al in een vroeg stadium duidelijkheid te geven over de eerste 5 kandidaten. Daarnaast kiest de SGP zo ook duidelijk voor verjonging" 

Zojuist benoemd lijsttrekker Simon Brouwer: "Een bijzonder moment, om na zoveel jaren Cor van Tuijl te mogen opvolgen. Op mijn eigen wijze hoop ik de lijn van de afgelopen jaren voort te zetten, met wellicht accentverschillen op bepaalde onderdelen van het programma.  Bijvoorbeeld vrijwilligersondersteuning is een onderwerp wat me na aan het hart ligt, en waar we ons sterk voor willen inzetten.

Wethouder Cor van Tuijl tenslotte: "Na zoveel jaar is het goed dat er ook nieuwe gezichten opstaan. Simon heeft zich in de afgelopen periode veel dossiers eigen gemaakt en voor de partij is het goed als er ook verjonging plaatsvind."