12 januari 2015

Tymon de Weger stelt zich voor

TYMON DE WEGER

WETHOUDER

Even kennismaken: 

Vanaf 17 december 2014 ben ik voor de ChristenUnie en SGP aangetreden als wethouder in Woerden. Ik heb de portefeuille van Cor van Tuijl overgenomen en hou me dus bezig met Openbare Ruimte, Monumenten, Parkeren, Grondbedrijf, Handhaving, Milieu en Duurzaamheid, Water, Bodemdaling, Wijkgericht werken en het project  A12 BRAVO. Ook ben ik  Wijkwethouder van Kamerik en van de Bomen- en Bloemenbuurt.

Van huis uit ben ik vervoereconoom. Ik studeerde Verkeerskunde (hbo) en marketing. Ruim twintig jaar werkte ik in het openbaar vervoer in Twente. Sinds 2009 was ik actief als zelfstandig adviseur, proces- en interim-manager. Ik bewoog me daarbij op het snijvlak van openbaar bestuur en verkeer en vervoer.

Van 1990 tot 2002 was ik raadslid voor de Christen-Unie in Enschede. Tussen 2002 en 2006 werd ik wethouder Werk, Inkomen en Zorg in Enschede. In 2006 stapte ik over naar de gemeente Utrecht als wethouder Verkeer en Milieu. Vanaf december 2009 was ik ruim een jaar lang wethouder Sociale Zaken in de gemeente Breukelen, vanaf 2011 opgegaan in de nieuwe gemeente Stichtse Vecht. Tussen november 2012 en juni 2014 was ik wethouder Wonen en Milieu in de gemeente Lansingerland.    

Mijn vrouw en ik wonen in de Utrechtse wijk Tuindorp. Wij hebben 3 getrouwde kinderen en 5 kleinkinderen, waar we uiteraard heel trots op zijn. Hoewel ik dus niet in de gemeente Woerden zelf woon, verheug ik me er op veel in de gemeente aanwezig te zijn. Graag maak ik met zoveel mogelijk mensen kennis. De ontvangst bij de ChristenUnie en de SGP in Woerden was in elk geval al allerhartelijkst. Inmiddels heb ik de leden van de gemeenteraad en het college van B&W al goed leren kennen en ook al veel van de ambtenaren gesproken.   

Ik heb er erg veel zin in om mijn ervaring en kennis in te zetten voor de mooie stad Woerden en de fijne dorpen Zegveld, Kamerik en Harmelen. Als er iets te vertellen is over de onderwerpen in mijn portefeuille zal ik dat ook graag komen doen voor de leden van de ChristenUnie en de SGP. Ook zal ik regelmatig van me laten horen in nieuwsbrief en website.  Wilt u een keer iets met mij bespreken, stuur dan een mail of maak telefonisch een afspraak. Tot ziens!

Tymon de Weger

Wethouder

weger.t@woerden.nl

(0348)428685