28 november 2014

Voordracht nieuwe wethouder Tymon de Weger

De fractie ChristenUnie/SGP is blij dat kort na het vertrek van wethouder van Tuijl een nieuwe kandidaat-wethouder aan de raad kan worden voorgedragen. Het gaat om Tymon de Weger uit Utrecht. De Weger is een ervaren bestuurder die de regio rond Woerden goed kent. Hij was eerder wethouder in Enschede, Utrecht, Breukelen en Lansingerland. Vooral in de Breukelense tijd waren er contacten met Woerden via de samenwerking Sociale Dienst.  Fractievoorzitter Henk van Dam: “Dit is echt een bestuurder met een brede ervaring die uitstekend in het college past.”

De Weger is al meer dan 20 jaar in de politiek actief,  12 jaar als raadslid en 10 jaar als wethouder in meerdere gemeenten. Sinds 2009 is hij ook actief als zelfstandig adviseur en interim-manager.  

De ChristenUnie en SGP zijn samen opgetrokken  om een zorgvuldige afweging tussen kandidaten te maken. “Zijn ervaring, integere bestuursstijl en brede expertise maakt hem tot de meest geschikte kandidaat voor de gemeente Woerden”, aldus de fractievoorzitter. Tymon de Weger is lid van de ChristenUnie en kan heel goed uit de voeten met de samenwerking tussen de CU en de SGP.  De Weger: “Ik vind de politieke samenwerking tussen ChristenUnie en SGP in Woerden absolute meerwaarde geven en wil graag wethouder zijn voor alle inwoners”.

Tymon de Weger